Jdi na obsah Jdi na menu

Když přicházíme za koněm...

14. 3. 2019

Tak určitě každý to známe, za den spoustu starostí, všechno se nám honí hlavou, přemýšlíme nad tím co bylo a do budoucna jak to řešit. Haloooo, ale teď je tady a teď. Žijme tady a teď. Zhluboka s nadechnout a vydechnou a znova, dokud se nenaladíme na daný okamžik. Neexistují žádné problémy, vše je v pohodě, jsme venku, jsme šťastní, je nám krásně. Tak a teď můžeme jít za koněm naprosto povolení, uvolnění, se zdravým sebevědomím, jistotou, ale i pokorou chtít být lepší pro svého koně. Hlavně žádné napětí. 

Snažili jste se vše v hlavě srovnat a uspořádat a stejně to neklape a kůň jak se zdá nemá zrovna radost, že Vás vidí případně před Vámi utíká? A opravdu to máte v hlavě srovnané přesně podle toho návodu nahoře? Doporučuji pročtěte si ještě článek Jak to o nejvíce zjednodušit - Pyramida zdravého vztahu jezdce a koně.Projděme si jednotlivé stavební kameny je všechno opravdu v pořádku? Pokud ano, tak pojďme dál. 

Teď se opravdu zamyslete, a zkuste identifikovat problém. Zkuste najít hlavní příčinu, nevidíte náhodou jen špičku ledovce, ale co je pod hladinou, Vám uniká? Co když Váš přístup a metody jsou špatně. Zanechte to, jak to dělají ostatní, zanechte to co Vás učili v jezdeckých klubech a posuňte se kousek dál. Myslete především na sebe a svého koně. Stanovte si v hlavě co je pro Vás nejdůležitější. Co od času, který trávíte se svým koněm vlastně očekáváte? Nepotřebujete náhodou změnu, vyjet ze zajetých kolejí a nabrat nový směr? Já jsem ráda, že shoda náhod mě dovedla k člověku, který mě kdysi chytnul za ruku a z těch kolejí mě vykolejil. Cesta to byla dlouhá, ale jsem za ní vděčná. Přeji Vám ať také takového člověka potkáte, který Vám pomůže otevřít oči, i když si možná ostatní budou klepat na čelo, že jdete proti proudu zvyklostem. 

Přeji ať máte svoje myšlenky v souladu ;-)